Wie zijn wij?

Stichting Denk en Herdenk werd in 2009 opgericht door drie studenten die wilden deelnemen aan de March of the Living. Omdat er nog geen organisatie was die een Nederlandse deelname aan de March of the Living organiseerde, werd de stichting opgericht om dit te doen.

In het voorjaar van 2009 vond de eerste Nederlandse deelname aan de March of the Living plaats en sindsdien heeft de stichting elk jaar een delegatie van Nederlandse jongeren laten deelnemen. Inmiddels hebben ongeveer 100 Nederlanders via Stichting Denk en Herdenk aan de March of the Living deelgenomen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit jongeren die zich vrijwillig inzetten. Hun taken voor de organisatie van de Nederlandse deelname aan de March zijn onder meer: fondsenwerving, samenstelling van het programma, begeleiding tijdens de reis en promotie.

De stichting probeert het March of the Living programma elk jaar te verbeteren en uit te breiden. Zo werd in 2012 voor het eerst aan de reis deelgenomen door 5VWO leerlingen van JSG Maimonides. Ook werd in 2012 de groep voor het eerst vergezeld door een Holocaust overlevende. Auschwitz overlevende Ernst Verduin ging mee naar Polen, om daar zijn persoonlijke verhaal met de groep te delen.

Naast de organisatie van de deelname aan de March, is Stichting Denk en Herdenk ook in Nederland betrokken bij Holocaust herdenking en educatie. De stichting is sinds 2011 deelnemer van de Holocaust Memorial Week.